Krem Elidel, Çrregullime të Lëkurës dhe Efektet Anësore Elidel – Trajtimet e ekzemës

Krem Elidel Është një gjë e rrallë, nëse jo absolutisht e pamundur, të gjesh një person që ka lëkurë perfekte gjatë gjithë kohës. Kjo është e kuptueshme pasi ka kaq shumë faktorë të ndryshëm që mund të ndikojnë në lëkurën e një personi si ekspozimi në diell, pirja e duhanit ose përdorimi i tepërt i make up-it. Ka edhe sëmundje të lëkurës që shfaqen për atë që duket si pa arsye, si ekzema. Për fat të mirë për ata që vuajnë nga kushte të tilla, ka ilaçe në treg që mund t'i ndihmojnë ata të hapin rrugën drejt një çehre më të pastër dhe me pamje të shëndetshme. Kremi Elidel është një nga shumë trajtimet e ekzemës që bëjnë pikërisht këtë: pastrojnë ekzemën. Kremi Elidel kategorizohet si një medikament frenues aktual i kalcineurinës dhe ofrohet me recetë, ashtu si shumë trajtime të tjera ekzeme. Kremi Elidel supozohet të aplikohet vetëm në zonat e lëkurës që janë të prekura nga ekzema dhe duhet të ndërpritet përdorimi pasi shenjat e ekzemës të zhduken nga lëkura. Ashtu si trajtimet e tjera të ekzemës, kremi Elidel duhet të përdoret vetëm për një periudhë të shkurtër kohe dhe saktësisht siç përshkruhet nga një mjek. Gjatë përdorimit të kremit Elidel, apo çdo lloj trajtimi ekzemë, është më mirë të shmangni shtretërit për rrezitje ose periudha të gjata të ekspozimit në diell. Gjithashtu nuk duhet të përpiqeni të përdorni asnjë lloj fashë në lëkurë me krem Elidel mbi të. Të gjitha trajtimet e ekzemës, në fakt shumica e medikamenteve për këtë çështje, shkaktojnë një lloj ReAction nga trupi kur merren. Efektet anësore më të zakonshme të Elidel janë një ndjesi ngrohtësie ose djegieje në zonën e lëkurës ku aplikohet kremi Elidel. Në shumicën e rasteve, këto efekte anësore të Elidel nuk janë të rënda dhe do të zhduken brenda disa ditësh. Megjithatë, nëse dikush përjeton efekte të tilla anësore të Elidel për më shumë se një javë, ata duhet të kontaktojnë mjekun e tyre sa më shpejt të jetë e mundur. Efekte të tjera anësore të Elidel përfshijnë; dhimbje koke, simptoma të ftohjes së zakonshme, grip, dhimbje të fytit ose kollë të bezdisshme. Mbani në mend kremi Elidel nuk do të funksionojë për të gjithë; disa njerëz marrin efekte anësore më serioze të Elidel si ënjtje të gjëndrave ose infeksione të lëkurës. Kremi Elidel është një lajm i mirë për sa i përket trajtimeve të ekzemës, por ka çrregullime të tjera inflamatore të lëkurës që duhet t'i kushtoni vëmendje gjithashtu. Një nga këto çrregullime inflamatore të lëkurës është psoriasis. Psoriaza duket si një copë lëkure e trashë dhe e kuqe që është e mbuluar me një luspa të bardhë. Kjo është ajo që Pothuajse 80% e rasteve të psoriasis duken dhe në fakt konsiderohet të jetë një pllakë. Pikat më të zakonshme në trup për t'u prekur nga psoriasis janë gjunjët, bërrylat, thonjtë ose skalpi, por mund të shfaqen kudo. Forma të tjera, më pak të rënda të Psoriasis janë ose njolla të kuqe ose gunga të vogla të kuqe, të ngjashme me shumë çrregullime të tjera inflamatore të lëkurës. Ashtu siç është normale me çrregullimet inflamatore të lëkurës dhe trajtimet e ekzemës, psoriaza trajtohet kryesisht me përdorimin e kremrave topikalë. Megjithatë, dritat ultraviolet ose pilulat mund të përdoren për raste më të rënda. Një krem topikal që mund të përdoret për të trajtuar rastet e lehta të psoriasis është kremi Elidel. Kremi Elidel rekomandohet për përdorim kryesisht në fytyrë ose në palosjet e ijeve, sepse mund të mos jetë mjaftueshëm i fortë për të depërtuar në pjesë të trasha të psoriazës së pllakës në pjesë të tjera të trupit. Gjëja më e mirë për kremin Elidel është se është natyral; Përbërësi aktiv në kremin Elidel në fakt vjen nga një lloj myku. Kremi Elidel është një bast i sigurt për këdo që vuan nga ekzema për sa kohë që merret sipas udhëzimeve. Për shumë njerëz, pamja është shumë e rëndësishme dhe ata bëjnë gjithçka që duhet për të mbajtur lëkurën e tyre në formë. Kremi Elidel është vetëm aty për të ndihmuar procesin.

4.7/5 - (6 votes)

Leave a Comment

fifteen − ten =