Si të mposhtni rezolutën e dietës për humbje peshe Blues

Bërja e një vendimi për vitin e ri për të filluar një dietë për humbje peshe tingëllon mjaft e thjeshtë. Problemet lindin kur në fakt i përmbahemi asaj për ndonjë gjë më të gjatë se disa ditë dhe nuk ngatërrohemi dhe nuk mbytemi nga masat e informacioneve të rreme, kundërproduktive dhe të thjeshta të gabuara (ose duhet të them keqinformacione) rreth mënyrës më të mirë për të humbur peshë. . Çdo janar, fjalë për fjalë, miliona prej nesh vendosin për të humbur ato disa kilogramë shtesë (dhe më pas disa) që kemi mbushur gjatë periudhës së festave – për fat të keq, shumë njerëz mbyten me sasinë e informacionit kontradiktor që na shtyhet në fytyrat tona, dhe në fund përfundojnë duke zgjedhur të ndjekin dietën e fundit të modës ose programin e humbjes së peshës të miratuar nga të famshmit (pa e famshmja në fjalë të zbulojë se ata në të vërtetë kishin bërë një operacion për të hequr pjesën më të madhe të yndyrës së tyre!) Një sondazh në vitin 2004 zbuloi se mbi 30% prej nesh që fillojmë një Dieta për humbje peshe si një rezolutë e vitit të ri e kanë braktisur atë përpara shkurtit, pasi kanë humbur pak ose aspak peshë, ose në disa raste kanë fituar disa kilogramë më shumë. Shumica e dietave të modës nuk funksionojnë – në fakt shumica e dietave nuk funksionojnë. Pse? Thjesht sepse kufizoni marrjen tuaj të kalorive dhe ushqimit, gjë që nuk është diçka që trupi juaj mund t'ju lejojë të vazhdoni për një kohë të gjatë. Pra, pavarësisht se sa e fortë është vullneti juaj, trupi juaj përfundimisht do t'ju fitojë. Në vend të kësaj, pse të mos vendosni të hani shëndetshëm, të bëni shumë ushtrime dhe të vendosni disa objektiva realiste që do t'ju ndihmojnë të humbni peshë dhe ta mbani atë përgjithmonë. Këtu janë disa nga këshillat e mia të preferuara për humbje peshe: 1. Filloni pak. Vendosini vetes qëllime afatshkurtra dhe të vogla dhe lehtësisht të arritshme. Përkushtimi për të humbur 20 kilogramë deri në ditën e Shën Valentinit është një detyrë e vështirë – dhe ende 6 javë larg. Synoni për 1 kile në javë. Kur vendosni dhe arrini qëllime më të vogla afatshkurtëra, do të habiteni me ndikimin pozitiv që ka në motivimin tuaj. Dhe 1 kile në javë është lehtësisht e arritshme – thjesht synoni të shkurtoni kaloritë tuaja me 3500 në javë (500 në ditë) dhe je aty. Ose bëni ndonjë ushtrim shtesë që do të djegë 500 kalori në ditë. Një ecje e shpejtë djeg rreth 350 në orë. 2. Ndiqni përparimin tuaj. Monitoroni se si po ecni çdo ditë. A keni konsumuar 500 kalori më pak se normalja sot? Kjo mund të jetë ngrënia e 250 më pak dhe djegia e 250 të tjerave me ushtrime shtesë. Nëse angazhoheni të ecni 30 minuta, mbajeni shënimin në ditarin tuaj. A do të bëni 25 lëvizje me shtypje dhe 50 ulje çdo ditë? Mbani gjurmët e përparimit tuaj dhe mbani një shënim se sa e lehtë ishte. Pas një jave apo më shumë ju duhet të vini re se mund të bëni më shumë ulje para se muskujt e stomakut të fillojnë të lodhen. 3. Krijoni planin tuaj të përshtatur për shëndetin dhe dietën për humbje peshe. Vetë mendimi për të mbajtur një dietë sugjeron që në një moment në të ardhmen ju do të "dalni" nga dieta juaj dhe do të ktheheni në mënyrat tuaja të vjetra – atëherë fillon dieta yo-yo. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë përbën "ushqyerja e shëndetshme" në mjedisin e sotëm, gjeni një profesionist shëndetësor lokal (ndoshta mjekun tuaj) ose dietologun që mund t'ju japë ndihmën dhe mbështetjen që ju nevojitet. 4. Filloni programin tuaj të ushtrimeve butësisht. Mos u çmendni kur vizitoni për herë të parë palestrën nëse nuk keni qenë aktiv për një kohë të gjatë. Mund të ndihet relativisht e lehtë në atë kohë, por do të vuani për të një ditë më pas (dhe ndoshta edhe disa ditë pas kësaj). Ideja është të bëni pak rregullisht, por të lini palestrën të ndjeni sikur dëshironi të bëni më shumë. Ky do të jetë një motivues i madh për të dëshiruar të riktheheni sërish ditën tjetër. Nëse e bëni më tepër ushtrimin, ka të ngjarë që të tërhiqni ose t'i tendosni muskujt, gjë që mund t'ju lërë jashtë veprimit për një kohë – kështu që qetësohuni dhe ndërtoni gradualisht. 5. Jini egoist me kohën tuaj. Mos u angazhoni tepër ndaj miqve, familjes dhe kolegëve tuaj të punës (që përfshin edhe shefin tuaj). Ndani kohë për veten tuaj për të përmbushur vendimet tuaja të vitit të ri dhe mos lejoni askënd ose asgjë t'jua heqë atë. 6. Merrni familjen tuaj në lojë. Nëse keni një partner dhe/ose fëmijë në shtëpi me ju, përfshijini ata në qëllimet tuaja dhe lërini të ndihmojnë në përgatitjen e vaktit. Fëmijëve u pëlqen veçanërisht gatimi dhe të mësojnë se si të përgatisin dhe gatuajnë ushqim të shëndetshëm do t'i ndihmojë ata të mësojnë disa zakone shumë të shëndetshme. Nëse vendosni të filloni të vraponi ose të ecni disa herë në javë, merrni me vete partnerin dhe fëmijët tuaj (përveç nëse e dëshironi vërtet atë kohë si kohën tuaj.

4/5 - (7 votes)

Leave a Comment

3 + 19 =